tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kokovertailua Molo Kids, Ticket to Heaven ja Minymo

Miten valitsen lapselleni sopivan kokoisen ja mallisen toppahaalarin? Se onkin haastava juttu. Jos pohdit kokoa ja mallia järjen kanssa, muista ottaa huomioon lapsen rakenne: selän-, jalkojen- ja käsien pituus. Oikean kokoinen haalari on käyttäjälleen mieleinen ja näyttää hyvälle. Jos haalarin väri ja merkki on pääasia, niin muista valita oikea koko ;D ja anna palaa!
                           Hih ja se oikea kokokin saattaa unohtua ihanan värin huumassa...

Näin kävi itselleni, kun valitsin 2 kk ikäiselle vauvalleni ensimmäistä toppahaalaria.
Eteen tuli Ticket to Heaven baby baggie värinä baby pink ja ihastuin haalariin ihan mielettömästi. Haalarin lapussa oli koko 74 cm ja siinä luki, että on hyvä  9 kk ikäiselle lapselle. No vau, tämän ihanan haalarin koko natsaa tulevaan talveen oli ajatukseni.
 
Haalari kainaloon ja kassalle. Ei pidetty sitä haalaria ensimmäisenä talvena vaan toisena, koska ensimmäisenä talvena haalari oli jättisuuri ja toisena talvena se kävi loistavasti 1.5 -vuotiaalle lapselle (n. 80-86 cm lapselle, tarkkaa pituutta en nyt muista).
 
Onneksi T2H on mitoitustaan nyttemmin pienentänyt ja haalarit ovat vain kokoa suurempia kuin kokolappu kertoo.

Näissä kuvissa on vertailtu 116, 122 ja 128 cm Minymon ja Ticketin haalareita sekä 122 cm Molon haalaria. Kuvissa lapsi on 123 cm pitkä ja hoikka rakenteeltaan.

   Kuvan haalari on Ticket to Heaven baggie coffee bean. Haalari on kooltaan 128 cm ja aivan liian iso.
Haara roikkuu, hihoissa ja lahkeensuissa on liikaa pituutta.
Näin suurella haalarilla lapsen leikkiminen on hankalaa ulkona, haalari ei istu ja näyttää säkille ja on epämukava. 128 cm haalarin pituus on 124 cm. 


122 cm haalari on myös liian suuri. 122 cm haalarin pituus on 119 cm. 


Kuvassa on Ticket to Heaven baggie north cinder. 116 cm haalari istuu ylle parhaiten sekä jää sopivasti kasvunvaraa tulevalle talvelle. 116 cm haalarin pituus on 113 cm. 

Kuvassa on Minymo Biscay bay 128 cm haalari. Haalarin pituus on 120 cm ja aivan liian suuri.

 Kuvassa on Minymo Biscay bay 122 cm haalari. Haalarin pituus on 113 cm ja suuri.  

Kuvassa Minymo Hit Aster purple koko 116 cm ja istuu parhaiten. Riittävä kasvuvara, ei roiku mistään.  Haalarin pituus 109 cm. 

Molo Kids 122 cm haalari. Haalarin pituus 112 cm. Haalarissa on riittävä kasvunvara, hyvä hihan pituus ei roiku. Istuu hyvin lapsen päälle. Molon haalarissa ei pieni reiluus haittaa, kun haalari on kapeampi malliltaan eikä jää roikkumaan ja ole säkkimäinen. 
Molon 122 cm haalari ja Minymon 116 cm sekä Ticket to Heavenin 116 cm vastaavat toisiaan. Molon haalari on malliltaan hieman kapeampi kuin T2H tai Minymo.

Tässä muutamia vertailukuvia: 
Minymon haalarissa olka-haara pituus on n. 2-3 cm lyhyempi kuin Ticketin haalarissa. 
 Tässä kuvassa on alin Molo 122 cm, sitten Minymo 116 cm ja päällä T2H 116 cm. Olkasaumat ovat suurinpiirtein vastakkain ja tästä näkee, että T2H:n lahkeenpituus on pisin. Kokoero ei ole ihan noin suuri kuin kuva antaa ymmärtää.
  Minymo 116 cm ja Molo 122 cm lähes samankokoiset, Minymo malliltaan hieman leveämpi.
 Tässä kuvassa kaikki kolme haalaria. 
Hihojen pituuksissa pieniä eroja. Minymon ja Ticketin haalarien leveys lähes sama. 

Jeriikaan tulevat Molo Kids toppavaatteet löytyvät täältä: Molo
Ticket to Heaven tulee ripottain, valikoima täällä Ticket to Heaven
Minymolta on tulossa myös lisää, valikoima täällä Minymo

9 kommenttia:

  1. Onko noissa puvuissa otettu ollenkaan huomioon niska-haaramittaa lapsen ollessa kyykyssä, jota muksut ihalla harrastaa paljon. Tai nostaessa kädet ylös? Kuinka se puku kirraa peppuun? Minusta tuo 116 ja 122 on aivan liian pieni, alle täytyy kuitenkin mahtua jopa kolme kerrosta vaatetta, mm. Villa-tai fleecehaalari! Minulla on 123cm mittainen, normaalirakenteinen poika jolle 128cm puku on talvea ajatelleen liian sopiva. Mahtuuko nuo puvut päälle vielä puolen vuoden kuluttua? Enpä usko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan,

      Suuri kiitos tästä kyseenalaistamisestasi =) On todella otettu huomioon nämäkin. 116 cm T2H:n ja Minymon haaroihin jäi n. 8-9 cm tyhjää, joten noihin sentteihin voi pukea monta kerrosta vaatetta väliin. Haalareilla pääsee hyvin kyykkyyn, en vain jaksa viitsinyt ihan jokakulmasta kuvailla haalareita.

      Meillä oli kaksi vuotta sitten lapsella käytössä 104 cm Ticket to Heaven baggie ja silloin haalari oli aivan liian suuri. Tällöin lapsi oli 106 cm pitkä. Viime talvena tämä 104 cm baggie olikin käytössä n. 113-117 cm lapsella ja istuvuus oli paras mahdollinen, ei liian suuri eikä pieni. Nyt ihan tämän innoittamana otin tämän 104 cm haalarin esiin ja se laitettiin 123 cm lapselle ylle. Uusimmassa postauksessa on kyykkykuvia, jossa huomaa, että lahje ei edes nouse vieläkään ylös. Ja alla on normi vaatekerta+kahdet froteehousut sekä froteetakki, joita meillä käytetään talvella paukkupakkasilla. Syksyllä ja talvella lapset kasvavat hitaammin kuin keväällä ja kesällä, joten ei niitä haalareita tarvitse ottaa ihan hirmusuurella kasvuvaralla.

      128 cm Ticket to Heavenin baggie haalari on 123 cm pitkä eli yhtä pitkä kuin lapsemme. Mittasin lapseni päänlaki-hartiamitaksi 21 cm eli 128 cm haalarissa on "tyhjää" tilaa 21 cm. 116 cm haalarin pituus on 113 cm, joten tässäkin koossa on vielä kivasti tilaa. Meillä tykätään sopivan kokoisista vaatteista =)

      Poista
  2. Hei,

    tämä oli todella hyvä ja tarpeellinen, kiitos!

    Sain juuri postista Ticketin 116 cm välikausihaalarin, jonka olin tilannut 107-senttiselle lapselle. Yleensä n. 10 cm kasvunvaraa on ollut kaikissa vaatteissa ihan ok, mutta on selvää että tätä Tickettiä ei voida kyllä käyttää varmaan ainakaan vuoteen. Pakko shoppailla lisää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan,

      Kiva, että tästä on ollut apua. Usein välikausivaatteissa tuo koon reiluus vielä korostuu, kun sieltä puuttuu topassa olevat vanut. Varmasti Teille riittää Ticketiltä koko 110 cm =) Mutta shoppailuhan on kivaa... ;D

      Poista
  3. Moikka! Osaisitko kertoa, onko 62-92 kokoisina myytävissä pikkuisten Ticketin Snowbaggie-haalareissa millainen mitoitus tällä kaudella? :) Alet houkuttaisivat tilaamaan ens talvelle varastoon, mutta tuosta mitoituksesta olen kuullut aika hajanaisia pohdintoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,

      Mitoitus on muutoin sama kuin viimevuonna, mutta ovat hieman kapeampia malliltaan. Mielestäni ovat n. yhtä kokoa suurempia kuin kokolappu kertoo eli 80=86 cm jne.

      Suurin osa vertaa omaan lapseen mitoitusta ja sitten oma maku vaikuttaa suuresti aina mielipiteeseen. Eli sama tuote voi olla toisen mielestä pientä, toisen sopivaa ja kolmannen suurta. Varsin haastava on tämä aihe ;D

      Toivottavasti tästä oli edes vähän apua.

      Poista
  4. Kumpi koko olisi parempi 122cm vai 128cm maaliskuussa 7v täyttävälle tosi hoikalle pojalle? Pituutta tällähetkellä varmaan lähemmäs 118cm. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  5. Osaatko sanoa kun olen ostamassa toppapukua. Niska haarassa 12cm tilaa mutta lahkeen pituus on sama kuin nykyisessä vaatetuksessa.. Tyttö 101 cm pitkä nyt ja kysressä ticketin suit koko 98 vissiin viimevuoden malli semmonen kukkakuosi. On kuulemma reilu koko myyjä sanoi.hihat oikea mitta ja lahje hyvä mutta mietin tuita reilu 10cm mittaa haarasta niskaan onko liikaa?

    VastaaPoista