sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Lentonäytöksessä

Extemporee lähdimme eilen Jämin lentonäytökseen. Eipä ole tullut aikoihin käveltyä vältellen liukumiinoja, harvinaista herkkua nykyään. Parkkipaikka oli nimittäin pellolla.

Olin ihan yllättynyt, miten paljon täällä oli väkeä. Ihmisiä oli paikka piukassa ja koneita moneen lähtöön.


Paikalla olivat myös ilmavoimat ja rajavartiolaitos esittelemässä kalustoaan sekä toimintaansa ja koulutusta.


Tämä on Rajavartiolaitoksen helikopteri, jolla mm. lennetään rajanpinnassa ja valvotaan rajanylityksiä.

 


Tämän upean näytöksen tarjosi Kauhavan Lentosotakoulun lennonopettajista koottu Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks. He lensivät muodostelmissa ja sitten tekivät erilaisia "temppuja", joita on turha sanoin lähteä kuvailemaan. Eihän se näytä samalle ;D Ilmassahan oli  sadetta, niin kuvat on lähinnä tasaisen harmaita.
 
Hai ilmassa!


 Puolustusvoimien hienon helikopterinäytöksen jälkeen miehistön jäsen heilutteli hyvästit.  Tällä voi kuljettaa 12 paaripotilasta - ei siis baariin ;D


Hornet ilmassa. Kuulosuojaimet olivat tarpeen. Mikä meteli!

Tämä oli ehkä yks parhaista ja jännittävimmistä esityksistä, loppuhuipennus oli vertaansa vailla. Koneella ei voi laskeutua liian kovassa tuulessa kaatumisvaaran vuoksi. Tahattomasti vai tahallaan, kun kokenut lentäjä tätä ohjasti nurmikentälle (juuri niin, nurmikentälle laskeutui), kone keikkui oikealle - kaatua ei kaatua. Siinäpä kysymys! Aikansa keikuttuaan oikeammaisilla renkailla kaatumisvaara uhaten se keikahti molemmille renkaille. Huh, mikä jännitysnäytelmä!

Fokker Dr.1 on ensimmäisen maailmansodan kuuluisimpia koneita. Kone on vuodelta 1917 ja tämän taustasta voit lukea lisää http://www.jamiflyin.com/taivaalla/mikaelcarlsonfokkerdr1

Osa kuskeista ajeli enemmän pääalaspäin kuin ylöspäin sekä jyrkästi ylös ja alas. Hyvin näytti masu ja pää veivaamisen kestävän. Olisko lentäminen kivaa? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti