Kevät on meillä herkuttelun aikaa. Juhlia juhlien perään, synttärit, nimpparit, pääsiäinen, vappu ja juhlakausi huipentuu juhannukseen. Juustokakut sekä erilaiset hyydykekakut ovat suosikkileivonnaisiani, koska ne ovat supernopeita ja niin hyviä.
Tänä pääsiäisenä meidän tuli tehtyä poitsun toiveesta mangojuustokakku. Ensimmäinen hupeni niin äkkiä, että vieraita varten piti sitten tehdä toinen.
Tällaista reseptiä käytin:
POHJA:
200 g Ruisdigestivekesejä
80 g voita
200 g Ruisdigestivekesejä
80 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
200 g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl sokeria
8 tl sitruunamehua
4 dl Flora vispi (tai kermaa, jolloin tulee täyteläisempi maku)
kuorrute:
2,5 prk
mangososetta (Piltti)
3 liivatelehteä
3 rkl vettä
1. Murskaa keksit ja nypi ne
pehmeän voin kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele irtokakkuvuoan pohjalle
(Kakkuvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivipaperi).
2. Laita täytteen liivatteet
kylmään veteen pehmenemään.3. Yhdistä sokerit, sitruunamehu
ja tuorejuusto keskenään.4. Sulata pehmenneet liivatteet 3
rkl kiehuvaa vettä ja lisää sitten tuorejuustoseoksen sekaan.5. Vatkaa kerma ja lisää siihen
tuorejuusto-liivateseos.6. Kaada seos pohjan päälle ja
laita peitettynä hyytymään jääkaappiin n. 4 tunniksi 7. Valmista kuorrute: Pehmennä
liivatteet kylmässä vedessä ja sulata 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää
mangososeeseen.8. Kaada kuorrute hyytyneen pohjan
päälle.9. Hyydytä jääkaapissa muutama
tunti- tai yön yli.
Onko Teillä tapana leipoa itse munkkeja tai juustokakkuja?
By the way! Jeriikassa on mukavia vapputarjouksia:
Outlettiin kannattaa myös kurkata, siellä on huikean edullisia lastenvaatteita myös.
Tästä shoppailemaan: Jeriika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti