torstai 1. toukokuuta 2014

Mangojuustokakku

Kevät on meillä herkuttelun aikaa. Juhlia juhlien perään, synttärit, nimpparit, pääsiäinen, vappu ja juhlakausi huipentuu juhannukseen. Juustokakut sekä erilaiset hyydykekakut ovat suosikkileivonnaisiani, koska ne ovat supernopeita ja niin hyviä.
Tänä pääsiäisenä meidän tuli tehtyä poitsun toiveesta mangojuustokakku. Ensimmäinen hupeni niin äkkiä, että vieraita varten piti sitten tehdä toinen.

 


 
Tällaista reseptiä käytin:
POHJA:
200 g  Ruisdigestivekesejä
80 g  voita
 
Täyte:
liivatelehteä
3 rkl vettä
200 g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl sokeria
8 tl  sitruunamehua
4 dl Flora vispi (tai kermaa, jolloin tulee täyteläisempi maku)
 
kuorrute:
2,5 prk  mangososetta (Piltti)
liivatelehteä
3 rkl  vettä
1. Murskaa keksit ja nypi ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele irtokakkuvuoan pohjalle (Kakkuvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivipaperi).
 
2. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.3. Yhdistä sokerit, sitruunamehu ja tuorejuusto keskenään.4. Sulata pehmenneet liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä ja lisää sitten tuorejuustoseoksen sekaan.5. Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto-liivateseos.6. Kaada seos pohjan päälle ja laita peitettynä hyytymään jääkaappiin n. 4 tunniksi 7. Valmista kuorrute: Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää mangososeeseen.8. Kaada kuorrute hyytyneen pohjan päälle.9. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti- tai yön yli.
 
Nyt vappuna ollaan herkuteltu itseleivotuilla munkeilla:

 
Onko Teillä tapana leipoa itse munkkeja tai juustokakkuja?
 
By the way! Jeriikassa on mukavia vapputarjouksia:

Outlettiin kannattaa myös kurkata, siellä on huikean edullisia lastenvaatteita myös.
Tästä shoppailemaan: Jeriika
 




















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti